dimecres, 13 de febrer del 2013

Opinió breu: El sou dels funcionaris.

Veig a les noticies, que demà els sindicats es reuniran amb la Generalitat per parlar dels sous dels funcionaris. Abans de saber què diran uns i altres, em posiciono.

Tinc una amiga que treballa,  com a alt càrrec, en una empresa important del mon de la construcció. Recentment han tingut problemes  de personal i han hagut d’acomiadar a més de 300 persones. Abans, però, han reduït el sou de l’alta direcció en un 50%. Ella, tot i ser afectada, ho entén, perquè això dona credibilitat al procés.

En el cas de la Generalitat, una nova retallada de sous als funcionaris (que jo a nivell personal entenc perfectament, vist el mercat de treball), només podrà ser ben  acceptada si es prenen mesures que s’apliquin als de més  amunt  (consellers d’organismes, alts funcionaris). És el que jo li dic l’estalvi modèlic o emblemàtic. L’estalvi de debò es farà baixant el sou a tothom, per suposat.

És possible que amb aquest plantejament em posi en contra als de baix, per entendre la retallada de sou i als de dalt per atacar els seus privilegis. És el que té anar “Ad libitum” (en aquest cas voldria dir “tenir opinió pròpia”).

L’altre extrem,  patètic, és el que estem veient a la TV de Madrid, acomiadant a gran quantitat de gent i mantenint a la major part dels caps... (sembla l’acudit dels remers...).

És en aquests moments difícils, quan els organismes han de demostrar més la seva Responsabilitat social.
 
I posaré alguns exemples: Eliminar cobraments extres per assistir a reunions o consells d’administració; eliminar dedicacions especials de 40 hores; subdirectors  generals, tots a nivell 29; caps de servei tots a nivell 27 com a màxim. El mateix en sectors que van per altres terminologies: policia, bombers, sanitaris;  reducció important  de sou a determinats col•lectius: càrrecs del Parlament, consell consultiu, sindicatura de comptes i organismes similars. Complementàriament a  aquestes mesures exemplars, continuar amb la simplificació d’organigrames en general i d’organismes en particular.

1 comentari:

  1. Faig un autocomentari. A la premsa d'avui dia 21 de febrer surt que els consellers que són parlamentaris no volen renunciar a ser-ho en gran part perquè perden de 1500 a 2300 € en dietas. Tots tenen cotxe oficial.

    No cal comentaris

    ResponElimina