dimecres, 21 de març del 2012

Els meus llibres: La Colina del Mal Consejo

En record dels nens jueus assassinats a França aquests dies.


Amos Oz, La Colina del Mal Consejo (1978). Barcelona, Ediciones Siruela SA, 2011.

Soc un enamorat d’Israel i de la seva història. I encara més de la mítica ciutat de Jerusalem, en especial la ciutat vella i molt més en especial de la esplanada del temple per la que dues religions mil·lenàries es barallen.

La darrera vegada que vaig a anar a Jerusalem, vaig recuperar el llibre "Oh Jerusalem" de Dominique Lapierre i Larry Collins, que explica la història dels darrers temps del protectorat anglès, els principis de la independència i la ferotge guerra per Jerusalem. És un llibre molt ben construït i un meticulós relat històric.

En canvi La Colina del mal consejo, ens explica tres breus històries humanes i tendres, ubicades en el temps al 1947, dos d’elles viscudes i explicades per nens,  la tercera, en estil epistolar, narra els darrers dies d’un enamorat, que està morint lluny de la persona estimada i que es dedica a fabricar bombes.

En mig de moments molt difícils a nivell personal i de país, la infància reivindica la seva existència i els homes intenten ser homes i amants i ciutadans i guerrers.

Un petit regal d’Amos Oz.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada