dimecres, 6 de juny del 2012

Opinió breu. Els horaris dels funcionaris.

Recentment, com a compensació a la congelació de sou del funcionaris durant dos anys,  a les retallades del 5%, més l’eliminació dels tickets menjador i del fons d’acció social, el Govern ha fet un decret flexibilitzant els horaris. La jornada setmanal és igualment de 37,5 hores. A Catalunya sempre ha estat així. Recentment hem descobert que a Espanya “ara” els ampliaran la jornada de 35 a 37,5 hores per incrementar la productivitat!!

L’article 8 del decret comença dient:
8.1 L’horari ordinari de treball es realitza mitjançant la permanència obligada del personal de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres.

8.2 El temps restant de jornada diària, 2 hores i 30 minuts, es realitza de di•
lluns a divendres de les 7.30 a les 19 hores, supeditat a les necessitats dels serveis.

Fins aquí em sembla recordar la flexibilitat d’Iberhospitàlia que he explicat en el capítol 10 de les meves memòries. I no caldria res més. Amb aquests paràmetres n’hi ha suficient per definir un horari flexible. Però ai las! a l’administració és impossible fer les coses simples i fàcils. I l’article  8 continua:
8.3 No es podran prestar serveis durant més de 7 hores i 30 minuts continuats sense un descans obligatori de 30 minuts com a mínim.

8.4 Després del descans obligatori, s’haurà de prestar serveis com a mínim
durant 1 hora i 30 minuts, i la jornada diària total no podrà superar les 9 hores i 30 minuts.

8.5 El personal disposa de flexibilitat horària per començar la seva jornada diària fins a 30 minuts després de l’inici del seu horari. En aquest supòsit, el temps deixat de treballar s’ha de recuperar diàriament.

En definitiva, un article que comença amb una aire de flexibilitat t’acaba dient que has de triar un horari i que l’hauràs de complir diàriament. On és la flexibilitat? Per què sempre ho fem tot tant complicat? Per què seguim sense fer cas del boig D.Quijote: “haz pocas normas...”? (veure comentari del llibre). Quanta gent es necessita per controlar tota aquesta casuística? Quant temps perd la gent comprovant i donant explicacions si ha arribat 4 minuts tard en el seu horari? Quan n’aprendrem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada