divendres, 7 de desembre del 2012

De viatge. Bolonia. Florencia.


6 de desembre.
Bolonia. Una ciutat coneguda i estimada per moltes raons. Els seus carrers t'acompanyen i embolcallen a pesar del fred. Passegem unes hores absorbint història i soroll d'estudiants. Només entrem a "siete chiese".
 
Anem a casa d'uns amics i compartim una ampolla de vi blanc. Viuen al casc antic on és moda  arreglar-se cases antigues.
 
Amb cotxe arribem a Regio Emiglia. Em sento que arribo a casa, encara que no he estat mai, encara, a aquesta estada. Sentir-se a casa és un estat interior de pau i benestar.
 
A Itàlia, la cuina és un espai central de la casa. El cuiner, tot fent "l'aperitivo" és observat a tot vol mentre prepara un gloriós risoto.
 
 
7 de desembre.
Florència. Santa Maria di Fiori, excel•lent com sempre. En sortir, un capellà amb sotana ens aborda i ens pregunta si ens agrada. Li diem que molt. Ell ens diu que fa 30 anys que treballa a Santa Maria i que viu a prop, que cada dia se la mira i que cada dia li agrada més. El "seu lloc al mon" sens dubte. No sé si cada dia busca algú per explicar-li !!!
 
Il Ponto vechio, l'Arno, Santa Maria Novella, carrers i carres i racons i racons. Tot plegat preciós i alhora un xic decadent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada