dimecres, 12 de juny del 2013

Pollock. Dirigida per Ed Harris l’any 2000.
L’actor Ed Harris (La Roca, Cooping Beethoven, El Show de Truman...) fa de director i actor en aquest film. És el darrer que he pogut veure de la sèrie “Cinema i art” que ha fet la Filmoteca aquest any, sempre amb una petita conferència al davant.
Explica la vida de Jackson Pollock (1912 – 1956) pintor de l’expressionisme abstracte. Esbojarrat, alcohòlic, genial i fins i tot “casual” descobrint tècniques. Molt interessant.
El que vull remarcar, com a conclusió meva de tot aquest cicle és la constatació quasi permanent de “la dona” enamorada del pintor genial, dona pacient, soferta i totalment lliurada al seu ídol. Homenatge a totes aquestes persones mínimes o menors que la història desconeix.
I em fa pensar, el fet que la  genialitat sigui, sovint, tant forta que comporti l’egoisme més absolut, el lliurament al alcohol o altres drogues, la violència amb els més propers, la desesperació o la fam. Però també em fa pensar en l’enorme dolor dels artistes, incompresos per la mediocritat i el conformisme del seu temps i per la manca de visió de futur del comú de la gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada