dissabte, 25 d’octubre del 2014

Memòries d’un funcionari. 88. Economia. Innovació Social 2.

RSE 1. El concepte de Responsabilitat social de l’empresa (RSE).

 
Quan li comentes a la gent que estàs amb temes de RSE, moltes vegades tendeixen a confondre RSE amb patrocini, acció social, obres de caritat i similars.

 
I no és això. El primer que cal entendre és que lo important no és com una empresa gasta els diners, si no com els guanya. Si no es tracta amb justícia al personal, si no es respecte el medi ambient, si no es procura no enganyar al client, totes les “bones accions” que es puguin fer, són pur teatre.

 
Per altra banda la RSE va més enllà de la llei. Complir les lleis no és RSE, és complir la llei. la RSE va més enllà innovant en temes de medi ambient o de polítiques de personal o altres.

 
Ara que ha passat el temps i ja no estic en el tema puc fer unes confessions “intimes”:

 
La RSE em sona  a “sentit comú”, si tractes bé a la teva gent, estarà més contenta i treballarà millor, si penses realment en el teu client ho notarà.

 
Després d’haver estat en Direcció per Objectius i en Qualitat, la RSE se’m presentava com una nova moda del moment. Com és possible que en un país com Espanya  amb un 30% d’economia submergida, amb múltiples judicis per corrupció, siguem els que presentem més informes de RSE d’Europa?
 

I no critico la  RSE, si no a la manera que tenim de corrompre-ho tot i desfigurar-ho tot.

 
La crisi econòmica ha ajudat a treure les pells de xai als llops quan era aquest el cas. La manera d’enfocar una crisi empresarial deixa al descobert els valors reals d’una empresa. Es poden fer acomiadaments si és necessari, però es poden fer de moltes maneres.

 
No vull entrar en els continguts tècnics de la RSE. Hi ha molts manuals sobre el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada