dijous, 27 de novembre del 2014

Cinema. Escenes mínimes. No sin mi hija.

No sin mi hija.  Dirigida per Brian Gilbert al 1990. Destaca el paper de marit “dolent” d’Alfred Molina, actor anglès fill d’un exiliat de la guerra civil.

La reposen per la Tele. Mai cansa veure, ni que sigui parcialment, aquesta història d’un metge iranià que torna al seu país just després de la revolució (o involució) dels ayatollahs de 1979.  El sistema va abduint poc a poc a un metge aparentment occidentalitzat ... La dona se’n vol anar però no la deixen  anar-se’n amb la seva filla.

Com a escena mínima, que n’hi ha moltes, crida l’atenció que els homes i les dones  dinen separats assentats a terra en dues rotllanes al menjador. En canvi el dia que es  troben a sopar els dos metges que han estat a occident i que estan casats amb estrangeres, sopen tots quatre junts...

Però voldria afegir una anècdota  que em va explicar fa molts anys un amic claretià i que té alguna cosa a veure amb tot això que estic dient. Teníem un conegut comú que estudiava amb nosaltres a Bellaterra. Aquesta persona era de l’antiga Guinea espanyola, catòlic, capellà i claretià. Vivia a Barcelona, estudiava en una universitat moderna. Malgrat això el meu amic em va dir un dia: “si vas gratant, gratant, aquest noi més enllà de claretià, o capellà, o catòlic, o universitari, és, bàsicament, de la seva tribu de Guinea”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada