dissabte, 29 de novembre del 2014

Memòries d'un funcionari. 93. Economia. Innovació Social 7.

Emprenedoria social 4.
 
El treball amb els emprenedors
 
Per sort pel programa i sobre tot pels emprenedors va aparèixer pel programa "tornant de los “madriles", Maravillas Rojo, un referent important en aquest sector. El seu impuls i assessorament va ser  determinant per la bona marxa del programa.
 
Vàrem formar als emprenedors. Un assessor individual seguia el seu projecte cada setmana, un cop al mes es reunia tot el grup, els vàrem ensenyar a "vendre" el seu projecte i a ser capaços d'explicar-lo en 10 minuts, en 5 i fins i tot en dos.
 
Com ja he dit, i repeteixo, lo millor de treballar amb emprenedors és que creuen en la seva idea, fermament, totalment, i això els dona una força inigualable.
 
La fi del programa
 
En acabar la legislatura, el programa tal com estava definit va  acabar en un any. La seva continuïtat va correspondre al Departament d'Empresa i Ocupació. El sistema de suport a emprenedors va canviar bastant. Cada vegada hi havia més entitats fent projectes de suport a emprenedors i La Generalitat va agafar un discret segon pla. Però des d'Economia ja no ens va tocar  continuar-hi. Llàstima.
  
Un corol·lari nefast. La intervenció
 
L'any 2014, quan tot ja havia passat, el projecte va tenir un control del Fons Social Europeu. No és que vingués ningú d'Europa, no. Simplement la Generalitat té un Interventor dedicat específicament a aquests projectes.
 
El nostre projecte havia passat tots els controls de la Intervenció "normal"  de la Generalitat. Però en algun aspecte referent a contractació, el nou Interventor discrepava de l'anterior i va aplicar un correctiu, crec que d'un 6%, sobre els diners que corresponia cobrar a la Generalitat de Brussel·les.  No es podien posar d'acord abans? La Generalitat contra ella mateixa? Surrealista.
 
El més greu és que algú em va dir que això havia passat amb molts projectes...o sigui molts més 6% a descomptar.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada