dijous, 13 de febrer del 2014

Històries mínimes. L’obra social dels “caixers de La Caixa”


Amb una mica de sorna, Arcadi Oliveres acostuma a dir que el que queda de l’obra social de La caixa, són els caixers on els rodamóns hi van a passar la nit.
Cada dia quan entro a treballar a les 7,30 veig que surten del caixer, que està a tocar de la porta del meu despatx, una família ben peculiar. Ja és peculiar que siguin, o al menys semblin, família perquè aquest tipus de persones acostumen a ser solitàries.

Són una parella de mitjana edat i un senyor gran amb cadira de rodes. Sí, amb una vella i atrotinada cadira de rodes. Primer el col·loquen a ell i el treuen a fora, després endrecen l’espai, i se’n van tots tres. Cap a on? Què fan durant el dia? A on tenen el vellet? Com el renten? Són uns desnonats? I si és així, quina entitat bancària els ha fet fora en aquestes condicions?

I encara diré més, estan al corrent d’aquest cas els serveis socials municipals? Què han fet fins ara? Com és possible que arribem a aquests extrems?

Una història mínima, quotidiana, però esfereïdora. A aquella hora passa molt poca gent pel carrer. Ningú no els veu. Potser només jo. Per això ho explico.

1 comentari:

  1. Realment una història molt trista i, malauradament, no és la única! Com a societat ens ho hauríem de fer mirar.

    ResponElimina