dimarts, 2 de juliol del 2013

Opinió breu. Concert del Camp Nou: Un fet col·lateral


Omnium cultural ha renunciat aquest any a les subvencions públiques. Em sembla molt bé. Soc partidari de reduir al mínim les subvencions a la “societat civil” (ja tornaré en les meves memòries sobre aquest tema). Ho han fet perquè no es pugui acusar al Govern de subvencionar actes com el del Camp Nou.
 
I a més Omnium ha iniciat un procés que crec que s’hauria d’estendre a quasi tots els àmbits. En el concert  del Camp Nou, tothom va pagar la seva entrada. Fins i tot els Consellers del Govern i la gent de la Tribuna.

Per què tanta gent va gratuïtament a espectacles que després reben subvencions públiques? No crec que aquestes persones necessitin subvencions per la seva entrada, que paguem entre tots. Si és un club privat, o un espectacle privat,  que faci el que vulgui, com si vol pagar a un famós perquè doni glamour a les seves festes. Però amb diners públics, no.

Crec que han de començar a calar en la consciència ciutadana conceptes com aquest. I felicito a Omnium per la iniciativa, tot i que no s’ha comentat lo suficient.

(Tothom recorda el que va passar quan es va inaugurar el nou Liceo. La família real va decidir no anar de gala. Des d’aquell moment s’han acabat els vestits llargs al Liceo).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada