dimecres, 2 d’abril del 2014

Històries mínimes. La Teresina

Ha estat durant 40 anys gestionant una petita botiga de poble, que venia papereria, joguines i diaris. Això dels diaris comporta tenir només tres dies de festa a l’any. Ho ha fet amb dedicació i afecte. El seu local s’havia convertit en una mena de “club social”. Així com el Barça és “més que un club”, la seva botiga era “més que una botiga”, era un punt de trobada, un centre d’informació, un nucli neuràlgic del poble. Em diuen que molts subscriptors s’han donat de baixa del diari que anaven a buscar cada dia. L’objectiu era “ anar i trobar un caliu”, més que el propi diari.
 
Ara que es jubila, les entitats del barri li han organitzat una festa sorpresa, amb dinar popular inclòs, al que han assistit més de 200 persones. Està bé fer aquests homenatges, sobre tot si són tant espontanis com aquest, i que la persona pugui percebre que és estimada. Sovint fem aquest reconeixement quan la persona interessada ja no hi és.
 
Però a més de l’homenatge concret, omple de satisfacció (i d’esperança) veure com un poble de 8000 habitants té una tant variada mostra d’entitats socials.

1 comentari: