dimarts, 22 d’abril del 2014

Opinió breu. Simplificació de Comissions Interdepartamentals

Vaig parlar fa uns dies de la inflació de comissions interdepartamental i del desgast que això suposa en les persones que han d’assistir a infinitat de reunions.

De tant en tant una bona notícia. En el DOGC del 16 d’abril, el departament de salut suprimeix 5 comissions de temes farmacològics i les ajunta a una altra. Això vol dir que a partir d’ara quan es reuneixi aquesta comissió tractarà aspectes relacionats amb les cinc comissions desaparegudes i els de la sisena que les ha acollit. Bé. Però també vol dir que fins ara es feien 6 tipus diferents de reunions, a les que possiblement assistien les mateixes persones.

Un dia, a la prèvia d’una d’aquestes reunions, una de les persones que et vas trobant en aquestes comissions, va dir una cosa, mig en broma,  que jo defenso vivament. Fer una sola comissió interdepartamental per departament.

Cal recordar que, en aquestes comissions, els assistents són de rang de director general, gent de la que representa que el seu temps és molt valuós. Quan no poden, envien a un tècnic, d’aquí la meva experiència en el tema.

I, efectivament,  aquesta seria la meva proposta, que segurament necessitaria excepcions. Cada departament ha de tenir una sola comissió interdepartamental. En les reunions periòdiques els temes podran ser variats, dels diferents aspectes a tractar. Tota la documentació s’ha d’enviar, no el dia abans, si no com a mínim amb dos o tres setmanes de temps. No cal explicar els documents detalladament perquè representa que la gent ja se’ls ha mirat. Es discuteixen els assumptes que no estan prou clars i es decideix.

Ciència ficció? Doncs si és ciència ficció és que “no nem pa bé” que diuen a la Garrotxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada