diumenge, 6 d’abril del 2014

Memòries d’un funcionari. 70. ICASS, segona edició. 12

La Consellera Rigau i la Directora Cervera. El canvi.

 
A les eleccions de l’any 1999 o 2000, el conseller Comas va finalitzar el seu mandat i va ser anomenada consellera de Benestar Irene Rigau. Irene Rigau era especialista en educació, però algun pacte entre partits va assignar la  Conselleria d’Educació a Unió. A Irene Rigau, que ja devia estar en la llista / cua per ser Consellera, li va tocar Benestar.

 
Aquí s’obre un debat, molt present en la política: els polítics n’han de saber d’allò de què se’n cuiden...o no cal? L’experiència ens demostra que, a la pràctica, no cal, com a mínim  a nivell de ministre o conseller. No ho dic per la Irene, que em consta que va aprendre ràpid, però, és lògic aquest plantejament? Quina empresa posaria de màxim directiu una persona que no sabés res del tema? Ho dic en general.

 
La línia tecnocràtica, a  la que alguns funcionaris en moments de desesperació ens acolliríem, tendeix a dir que si hi ha un programa electoral i unes prioritats polítiques definides cada 4 anys que són les que vota el ciutadà, no calen tants polítics. Aquest corrent té tota una gamma de possibilitats. Hi ha qui diu que, com passa en alguns països europeus només ha de canviar el ministre i convertir els directors generals en fixes. No em semblaria malament si fossin fixes, però acomiadables. El que em faria por és que fossin com un nivell més dels funcionaris... vist el que ens ha passat amb la mediocritat de molts  subdirectors, que, tot i que són de lliure designació i per tant de lliure des-designació, a la pràctica, al menys dintre d’un mateix color polític, difícilment són canviats.

 
La Irene va entrar a finals d’any i de moment va mantenir el Víctor, però se’l va veure tocat immediatament. A principis de gener va ser cessat i va venir la Montserrat Cervera. Amb la Montserrat Cervera es va acabar definitivament el Pla de Direcció per objectius i jo vaig tornar per tercera vegada a Atenció Primària... per un curt període de temps en el que no entraré. En canvi l’assessorament del Francesc Moreu va continuar i va comportar un capgirament general de l’ICASS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada