dimecres, 30 d’abril del 2014

De viatge. Astúries 2014. 1

A Catalunya hi ha dues famílies amb el cognom Cienfuegos Jovellanos: els Casals i els Humet. Tots dos grups som 8 germans. En total 16 cosins. L’any 1957 els nostres pares varen llogar un autocar i ens varen portar a veure els nostres avis “abuelitos” que vivien a Gijón. No hi érem tots els 16 cosins, alguns encara no havien nascut. Jo en concret tenia 7 anys i en tinc bastants records.


Demà  1 de  maig repetim l’operació 57 anys després. Hem tornat a llogar un autocar i 14 dels 16 cosins, amb parelles i algun fill, sortim  de nou cap a Gijón. Un cosí ha vingut d’Amberes  expressament. L’organitzador principal , el meu germà Carles, ve des de Madrid per anar amb l’autocar amb tothom. Som molt diferents entre nosaltres i ho sabem. Què ens uneix?

I aquí  voldria fer  una reflexió general. Hi ha un període de la vida en que la gent tendeix a disgregar-se, a anar a la seva, tant a nivell familiar com a nivell d’amics. Però quan la gent arriba a la maduresa hi ha com un cert  instint de retrobament amb el passat, amb la infància.

 Altra gent es posa a fer arbres genealògics, és a dir a interessar-se pels avantpassats.

No sé perquè ens passa això. Només ho constato.

Si puc narraré alguna cosa al llarg del viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada