dimarts, 23 d’abril del 2013

Els meus llibres: El Jardín olvidado

El jardin olvidado. Kate Morton. Editorial Suma, 2010.

Kate Morton, autora  de best- sellers ens brinda aquest interessant llibre. Una recerca gaire bé policial d’una persona que no sap el seu passat. Aquesta persona, però, no és la protagonista principal si no que ho són els personatges de principis del segle XX i la neta de la interessada que tanca la història al 2005. Per tant una novel•la en tres nivells de narració.

El llibre és el que és. Sense més pretensions. I en el seu estil aconsegueix portar al lector a la novel•la del segle XIX, des de Henri  James a Dickens, salvant les distàncies clar, i a introduir els lectors d’avui en dia a una historia centenària. Els personatges ben  construïts, la trama també, el ritme  molt bé.

Però aquest tipus de llibre no acaben d’aportar-te res. Acabes i ja està. Molta gent no busca en la lectura aquest plus que jo necessito, si no mera distracció. Si és això ho aconsegueix. No en va, l’han llegit milions de lectors a tot el mon.

Possiblement  l’autora serà una de les de més vendes aquest Sant Jordi. Jo he comprat “Sol a Berlin” de Hans Fallada. Ja en parlaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada