dilluns, 22 d’abril del 2013

Històries mínimes. El neteja vidres amb corbata


M’he dedicat molts anys als temes de marginació social. Per això tinc com una deformació professional a fixar-me en les persones que van pel carrer i que es dirigeixen a tu, a part dels turistes és clar. N’hi ha bàsicament de dos tipus els que demanen i els que venen alguna cosa.
 
Entre aquests últims hi ha els que et diuen que pugis a un magatzem de pell, que volen que et facis soci d’Intermon o que et volen fer una enquesta que quasi sempre acaba sent una venda.
 
Per un altre costat hi ha els que demanen directament.
 
Entre mig d’aquests dos grups n’hi ha un a cavall, que es una barreja dels dos: per un costat els que et venen “La farola” però que en realitat demanen; per l’altre els que demanen però no volen fer veure que demanen i llavors et venen un servei o un objecte.
 
El personatge de què parlo, és d’aquest darrer grup. Davant del semàfor de l’Hotel Ritz hi ha un senyor que netejava vidres, ara ja no, i que ven un drap de la pols per netejar el cotxe, mentre aquests estan parats. L’he vist durant molts anys, això vol dir que algun rendiment hi  treu. Un bon dia el vaig veure fent això amb vestit i corbata. Suposo que era una estratègia de “marketing” per cridar l’atenció del que va en cotxe i dir-li: tu també et pots trobar així !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada