dimecres, 20 de novembre del 2013

Cinema. Escenes mínimes. Terra de Ningú

És l’obra de teatre polèmica de l’any. Harold Pinter, premi Nobel, autor de 28 obres de teatre, de guions de cinema. "Terra de ningú" és una obra d’aquestes que molta gent l’ha anat a veure i tots diuen que no han entès res. Els propis actors ho deien el dia de l’estrena. 

No val a dir que ho fan molt bé i que l’escenografia està molt bé. Això lligaria amb els paràmetres actuals de moltes obres que no tenen res més per oferir que, precisament, “que ho fan molt bé i que l’escenografia està molt bé”. No. En aquest cas no val.

No importa si no ho entens tot, si se t’escapa el paral•lelisme dels dos personatges amb Dant i Virgili, perquè no has llegit la Divina Comèdia. Pots captar moltes altres coses, totes aquelles que et permeti la teva capacitat de percepció i que et permetin preguntar-te coses sobre tu mateix, sobre la vida, sobre la humanitat. I preguntar-te no vol dir tenir respostes, però “qui pregunta ja respon”.

L’obra és de 1974,  però aquí no l’havien feta mai. En aquella època anàvem a veure “ El septimo sello” i “Tot esperant Godot” i fèiem fòrums. Nosaltres cinc l’hem fet, el fòrum vull dir, tot sopant, i m’ha agradat. I ens hem sentit millor. Molt millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada