dimecres, 6 de novembre del 2013

Editorial. Catalunya Independent

No soc massa procliu a deixar  anar opinions polítiques en aquest blog. No és el seu objectiu. Però no puc més.
 
He estat  un votant d’Iniciativa  tota la vida. Però estic molt enfadat amb ells pel tema nacional. No diuen clarament el que volen, no són ni carn ni peix. No els puc tornar a votar si no es defineixen. Ara que estem amb el tema de la pregunta no puc deixar de pronunciar-me.
 
En aquest moment la gent d’aquest país té dues opcions per definir-se en una consulta: independència  o no independència. La no independència inclou: federalisme, confederalisme, sistema autonòmic  asimètric, pacte fiscal, seguir igual que ara...  Farem una consulta amb 6 respostes o més?
 
 No compliquem les coses: Baviera és un estat però no està a la UE com ho està Lituània o  Luxemburg.  N’hi diem "estat federal", però no és “Estat” a seques. No confonem a la gent repeteixo.
 
Em fan molta pena aquests posicionaments d’Iniciativa, Esquerra Unida, Procés constituent i altres invents. Em sona (mutatis mutandis) a les baralles entre esquerres del maig del 37 a Barcelona. Només serveixen per debilitar i donar força a l’altra part.
 
Deixem d’enganyar-nos. Ni el PP ni el PSOE voldran autoritzar un Referèndum d’autodeterminació, ja ho han dit clarament.
 
Què esperen els companys socialistes per separar-se del PSOE, marcar perfil propi i declarar-se independentistes? Què espera Iniciativa? Ara toca una consulta clara i precisa, que necessita un resultat quan més contundent millor.
 
I després, necessitarem una esquerra forta a Catalunya, que en unes eleccions constituents pugui guanyar i si guanya podrà posar la seva força en defensa d’un o altre model d’Estat. Si són minoria com podran dir que volen una Constitució amb força contingut social? L'única força democràtica que tenen tots els partits són els vots, si som demòcrates de debò. Les minories no poden imposar el seu discurs.
 
Desperteu¡ Ara tenim un objectiu clar. De la resposta a la consulta dependrà tot: la nostra força per negociar amb Espanya i la nostra força per ser acceptats a l’exterior. Per què us penseu que la volen impedir?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada