dijous, 19 de juny del 2014

Opinió breu. Joan Carles i Undargarín

Són dies de treure i posar corones...

Diuen que el rei Joan Carles té un patrimoni de 2300 milions d’euros. Si és cert que quan va arribar a la corona no tenia patrimoni, això vol dir que cada any ha aconseguit  uns 59 milions d’euros, més d’un milió a la setmana, 160.000 euros al dia. Davant d’això les operacions estètiques en el pressupost de la casa real o en l’austeritat real...no són més que cortines de fum.

D’on ha tret aquests diners? No se sap. Alguns diuen que d’una mena de “cèntim sanitari” aplicat a alguna cosa relacionada amb el petroli àrab... ves a saber.

Si això és així, per què ens ha d’escandalitzar que Undargarin busqués la manera de fer una petita fortuna aprofitant  la seva situació. No va ser “quasi” impulsat per les circumstàncies a “espavilar -se”, com es diu vulgarment?

Llàstima que no era inviolable. I el rei encara que ho deixi de ser, serà per les coses que faci a partir d’ara, no per les que ja va fer. O sigui que mai sabrem la veritat. Per què tenen tant interès en mantenir el seu aforament? Ja no li cal fer cap cosa rara, diria jo.

Però aixequem la vista: la reina d’Anglaterra paga impostos fa 4 dies i les herències intestades recauen a la corona anglesa (al menys fins fa poc). I el rei Constantí de Grècia, germà de Sofia, algú l’ha vist treballar en els 40 anys que porta fora de la corona? Com ho ha fet per mantenir  la seva mansió de Londres i el seu règim de vida?

Espanya tornarà a tenir un altre rei inviolable. I la cosa pot continuar... Bé, espero que ja  no ens afecti.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada