dimarts, 1 d’octubre del 2013

Memòries d’un Funcionari 43. Generalitat. Serveis Socials. Atenció Social Primària 15.

El programa d’atenció a la SIDA
 
Un altre dels fills que va sortir del conjunt de serveis socials que gestionàvem va ser el Programa de la SIDA. Protagonitzat per Sanitat, ens van tenir presents des del primer moment i em van anomenar representant en la Primera Comissió de treball. Presidia les reunions el propi Conseller Laporte. Era el moment en que el tema començava i el desconcert de la població era considerable.
 
Recentment (2013), també en una comissió interdepartamental  de la SIDA, una noia jove d'uns 35 anys, anava explicant la història del programa. Començava la seva explicació l'any 1995. Quan va acabar no em vaig estar de dir-li: " no se si tu ests molt jove o jo soc molt vell, però el primer programa contra la SIDA és de l’any 87, el presidia el Dr. Laporte...etc.
 
La història no interessa als més joves, als que sembla que el mon hagi començat ahir, o just quan ells s'han incorporat a la vida. En un altre ordre de coses, sovint em trobo en jornades a un jovenet que ens diu que la població s'està envellint. I m'ho diu a mi. Només queda el consol  o l'atenuant de que possiblement tots hem fet el mateix.
 
Tornant al programa, es van arbitrar un conjunt de mesures sanitàries i alguns serveis socials de suport que es gestionaven des de l’ICASS. Ho coordinava Rosa Bonet, bona amiga. Va ser interessant i vàrem aprendre molt. Com en el cas de l’heroïna, de les primeres generacions de malalts de la SIDA molts varen morir. Després, afortunadament, la prevenció i l’Atenció sanitària varen tenir grans èxits...a casa nostra.
 
A l’Àfrica, la SIDA continua sent una terrible malaltia. En molts països gran part de la població està infectada i la gent mor a milers...però com que el problema aquí el tenim controlat  ja sembla que no passi res.
 
I mentre tant Joan Pau II (aviat sant), des de Roma predicant durant molts anys, que el preservatiu és pecat...I en ple 2013, el jove bisbe de Solsona, dient per la tele que en cap cas es pot fer servir el preservatiu. El Papa Francesc no nega la doctrina oficial, però diu que no  cal estar parlant sempre d’això. Inteligenti pauca ¡ (i perdoneu que me’n vagi de tema... o no¡).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada