diumenge, 26 de gener del 2014

Cinema. Escenes mínimes. La dolce vita

La dolce vita. Federico Fellini. 1960. Amb Marcelo Mastroiani.

Fa pocs dies, quan vàrem anar a veure La gran belleza, (de la que ja n'he parlat), la meva cinèfila amiga Montse va comentar que semblava que darrera  de tot hi havia Fellini i La dolce vita.
Hem llogat la pel·lícula, l’hem mirat i disfrutat. Tots feia molts anys que l’havíem vista i no la recordàvem gaire. La Montse tenia raó.

El protagonista diu que està escrivint un llibre, que no escriu. A La gran belleza, el protagonista de 65 anys el té pendent fa 40 anys i ja està segur que no el farà mai.  Les festes nocturnes tenen una similitud considerable, només que a les de la gran belleza, els protagonistes són tots madurets. El protagonista és un home sol, sense compromís ferm i sense fills, com el de La gran belleza. La Roma de Fellini, és una mica més “neorealista” i mostra el primitivisme italià de  la Roma dels anys 60, l’actual és més preciosista i més snob. I els diàlegs en els dos casos, traspuen filosofia a través de la seva frivolitat.
Imatges increïbles com el famós bany a la Fontana di Trevi, o el passeig en helicòpter del sagrat cor. I per cert, cal recordar que el fotògraf que ajuda a “Marcelo”, es diu Paparazzo, d’aquí ve la famosa paraula.

Cunya Publicitària: A Travessera  de Dalt 93, cap el final, hi ha un video club "STAR" on trobareu qualsevol cosa estranya i difícil de localitzar. El recomano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada