dimecres, 15 de gener del 2014

Opinió breu. Austeritat en els viatges oficials.

Arrel del viatge del President Mas a algun país estranger, l’ABC publicava un article sobre la austeritat en els viatges. Sempre és important aprendre alguna cosa.
Ja m’havia cridat l’atenció fa uns anys, que la presidenta de Finlàndia de visita oficial a Barcelona, s’havia acomodat en un hotel de tres estrelles.
Ara, l’article explica que el president actual de Finlàndia, viatja amb avions comercials i amb un equip de tres assessors i 2 persones de seguretat. Admirable.
És fonamental que el ciutadà percebi amb meridiana claredat que els seus diners no es dilapiden i per això cal vigilar els petits detalls. Petits estalvis, sí, però que tenen un efecte multiplicador i  exponencial sobre la predisposició del ciutadà a l’hora de pagar els seus impostos o de demanar una factura amb IVA.
I sobre tot cal explicar sempre les coses. Si la premsa diu que hi van 60 persones, cal aclarir quantes es paguen ells mateixos els viatges i els hotels, normalment els empresaris, i potser fins i tot els familiars dels polítics, i deixar ben clar el que paga el ciutadà.
Com la dona del “Cesar”...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada