dimecres, 5 de març del 2014

Els meus llibres. El buen hijo


El buen hijo. Angeles González Sinde,  Barcelona, Planeta 2013.

Finalista del premi planeta d’aquest any. Una persona culta, escriptora, exministra . Sempre he pensat que quan aquest tipus de gent han abandonat el poder deuen pensar, “que bé, de nou lliure, de nou davant el paper...què feia una persona com jo en un lloc com aquell?” O potser no, jo no he entès mai l’eròtica del poder.
Em comenten que, en ocasions, els finalistes dels Planeta poden tenir una mica més  de  “cos” que els guanyadors. Amb el guanyador cal assegurar les vendes per poder pagar el premi per tant cal que el llibre sigui comercial, amb el finalista el risc és menor i es pot arriscar més.

Crec que certament, al menys aquest any, és així. Personatges ben construïts, trama correctament interessant, fins i tot intenta fer pensar una mica. Llàstima que el llibre queda inacabat o perquè s’acabava el temps per presentar-lo o perquè l’autora no sabia com fer-ho.
Un protagonista que no sap què fer amb la seva vida al 37 anys, bona persona, ajuda a tothom, però té problemes de relacions. Finalment té una relació amb una romanesa (calia que fos romanesa ?) que tampoc acaba bé...

Crec que un autor o autora ha de construir l’esquema del llibre abans de posar-s’hi i que el final ha d’estar clar i ser coherent. Suposo que ho fan així, o no? Però, més sovint del desitjable, aquest problema del final del llibre enterboleix  tot el conjunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada