dimecres, 7 de maig del 2014

Cinema. Escenes mínimes. Incendis

Incendis, Dennis Villeneuve, 2010.

No vaig veure aquesta pel·lícula en el seu moment i tampoc l’obra de teatre l’any passat. M’enganxo doncs a aquesta projecció per la tele.

L’absurd de la guerra i encara més de les guerres de religió. Ubicada al Líban. El problema àrab- cristià- palestí no és teòric, el tenim present cada dia a la premsa i a la televisió. El drama d’una família que es busca a sí mateixa. No entraré en el detall.

L’escena mínima, no és en realitat mínima, és esgarrifosa: La noia cristiana que va en un autocar àrab aturat per la guerrilla cristiana, veu que estan a punt de incendiar l’autocar. Surt corrents dient que  és cristiana, ensenyant una creu i de pas, amb una sola mirada es posa d’acord amb una mare amb una nena a coll, li pren la nena dient als guerrillers que és la seva filla. Totes dues saben que la pot salvar i la mare real se la deixa prendre. Però la nena no pot captar la sublim subtilesa del moment i es delata demanant a la seva mare. La nena és assassinada per la guerrilla cristiana. Subtil i esgarrifós. L’anècdota no té res a veure amb l’argument principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada