dijous, 4 de setembre del 2014

De viatge. Londres 4

Visita  a Harrods. Curiosament durant la primera mitja hora no es pot comprar si no només mirar. Pots comprar des d’un bocata fins a  un Andy Warhol . Optem per  mirar i no comprar res. De tota manera, excepte la planta baixa i les zones dedicades al menjar, al meu criteri, ha perdut personalitat i les plantes superiors són fredes i anodines.
 
 
Comentem el síndrome “Can Jorba”. És a dir el dilema entre la conservació de lo antic i la modernitat. No sempre és fàcil trobar el punt entremig. A Barcelona hem sigut experts en destruir totes les cafeteries antigues, magatzems com Can Jorba...i ara els tocava a les botigues centenàries. Potser amb una mica de sort en salvarem algunes.

 
Comença el Carnaval de Nothing Hill Gate. És una festa de les comunitats negres caribenyes que ha agafat unes dimensions enormes: un milió de persones. S’han de tancar estacions de metro per evitar allaus. El control policial de la zona sembla excel·lent i l’amabilitat dels bobbies comprovem que també.

 
No hi ha carruatges decorats, les comparses van acompanyades d’uns camions o autobusos sense adornar. Qualsevol carnaval amb rua de les nostres ciutats és molt més lluït. No puc parlar de la llargada que no acabem de saber-la . Els grups van per països i el sentit de pertinença  es palpa.  Em sorprèn la caribenya sensualitat dels moviments, fins i tot en nenes molt jovenetes. És allò que diem que nosaltres no sabem moure els malucs i en canvi ells ho aprenen des de petits.

 
El públic no sé si acaba de copsar “l’anima” de l’assumpte,  però a mi no m’acaba de penetrar. Predomina “la cervesa” i al final del dia la brutícia.

 
Em retrobo, lamentablement per poca estona, amb Hyde Park, la “serpentine”, els prats immensos que quasi et fan oblidar que estàs al mig d’una gran ciutat. Enveja. Per què a l’eixample no es va dibuixar un parc? No dic d’aquesta  dimensió perquè ens quedaríem sense eixample, però sí una taca verda al mig de la ciutat. A Barcelona, excepte la ciutadella, no tenim verd al centre de la ciutat i molts dels petits parcs són els jardins de cases particulars de fa 150 anys. I no sempre. M’imagino uns jardins “Maldà” en comptes de les Galeries Maldà. No estaria malament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada