diumenge, 21 de setembre del 2014

Memòries d’un funcionari. 84. Economia. FEDER 6.

Els  fons estructurals. Els controls. 2.
 
El tercer nivell de control, encara Autonòmic, era de el de la Intervenció de la Generalitat.
 
Cada projecte, en la mesura que corresponia a un Departament ja tenia un Interventor, però, a més, existia una Intervenció  específica per a temes de Fons europeus
 
La Intervenció disposava de 2 o 3 persones i a més l’ajuda d’una empresa exterior.
 
Con que l’empresa era controlada per la intervenció, el seu zel era, diguem que,  exagerat. Així es complia el principi burocràtic de  la piràmide de control en la que ningú vol ser considerat dèbil o tou.
 
Aprofito per opinar sobre aquest tema. Cada cop hi ha més empreses privades que es dediquen, naturalment per encàrrec de l’Administració, a controlar a l’Administració. Com a fervent amant del sector públic (la ironia que a vegades utilitzo s’hauria d’interpretar com a llàgrimes de dolor per les coses que no van bé), em dol aquesta tendència.
 
Amb aquest panorama (i no hem acabat) sovint ens trobàvem organismes de gestió que havien de dedicar gran part del seu temps a atendre als organismes controladors i a preparar la informació que tot controlador demana i no els quedava temps per treballar. Pensem que si els projectes eren d’empreses públiques aquestes tenien a més de tot lo dit els “auditors de comptes”.
 
 
El quart nivell era el de Madrid, que venia (menys, lògicament) a controlar als gestors del projecte, a nosaltres i a la Intervenció. Feien pena aquells companys que es passaven les setmanes “dando tumbos por ahí” com deien ells en un moment debilitat i que després no tenien temps de fer els informes de tot el que havien vist. Gent encantadora y a vegades peculiar, però tots ballàvem al so que  ens manaven
 
Amb ells tornàvem a revisar contractes, papers, rètols publicitaris etc. Els gestors dels Departaments eren els mateixos, els projectes concrets, normalment, eren diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada